Vludoc ’98 D2 - ADC D3 (2-3)

Vludoc dames 2 begon zaterdag 1 oktober aan het nieuwe volleybalseizoen. De eerste tegenstander van het seizoen was kampioenkandidaat ADC 3. Dit is het oude team van onze nieuwe coach Raymond (Ray/Jeff/Bert) Jansen, en dus meteen een spannend begin van het seizoen!

We startten gedreven aan de warming up, die werd onderbroken voor nieuwe teamfoto’s, en hadden zin in de wedstrijd.

We begonnen de eerste set goed, de pass kwam redelijk dus Charley kon prima verdelen en er werd lekker op losgeslagen. De eerste set won Vludoc dan ook met 25-22. Een meevaller, want we hadden er rekening mee gehouden dat we wel eens snel klaar zouden kunnen zijn (niet in ons voordeel).

De tweede set werd er nog steeds hard gewerkt maar ging ADC beter spelen, na een spannende strijd trokken we uiteindelijk aan het kortste eind en won ADC de set met 27-25.

Vervolgens begonnen we aan de (altijd lastige) derde set waarbij we meteen al op een achterstand kwamen, we kregen de service moeilijk onder controle en de pass werd niet meer goed gebracht. De spelverdeelster viel uit vanwege migraine en Lieke nam het over. Door hard werken kwamen we verderop in de set wel nog dichterbij maar helaas ging ook deze set naar de bezoekers.

In de vierde set moest onze coach “Jeff” helaas weg; zijn opdracht: “doe je best” knoopten we in onze oren en we zetten een tandje bij. Met iets beter spel en hier en daar een geluksballetje konden we deze set wel in ons voordeel eindigen, 27-25.

Vol goede moed begonnen we dan ook aan de vijfde set, en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Jammer genoeg verloren we deze set nipt met 2 punten verschil, 16-14.

Ondanks dat we met minder persoonlijke fouten en geconcentreerder spel waarschijnlijk meer puntjes hadden kunnen pakken hoeven we niet ontevreden te zijn met 2 punten winst tegen de kampioenkandidaat.

Volgende week opnieuw ADC, maar dan in Urmond. We hebben er zin in…