REVOC H2 - VLUDOC'98 H1 (3-2)

Uitwedstrijden hebben een voordeel. Er gebeurt altijd wel wat op de weg er naar toe en dat geeft weer een dankbaar gespreksonderwerp.

Rob camoufleerde zijn grijze haren met een beebop kapsel (buiten de kale plekken, want die zijn al kaal en dan hoef je ze niet te scheren) of was het andersom? Het lijkt wel of Ruud het uitvoordeel ook in de gaten krijgt, want hij was er gelukkig ook gewoon bij. Dus eigenlijk waren we redelijk compleet, al was het dan zonder Joes en dat Koen aangaf weinig of niet te kunnen spelen. Hij nam dan ook de coaching over en deed dat prima.

Het had wel nog wat voeten in aarde om compleet in Reuver te arriveren. Niet zozeer dat Ruud ons een plaatselijke sight seeing tour gaf en Rob bij het bejaardenhuis wilde droppen daarbij luid toegejuigd door opa die dat als een compliment aan zijn adres zag ("hij wel, ik niet"). Echter Ruud gaf te kennen dat hij 2 voor de prijs van 1 geregeld had en toen was opa ook stil. Maar Robert spande de kroon. Hij appte dat de Maastrichtse tunnelbuizen afgesloten waren (fake news, zie verder) en dat hij dus vast zat. (geen fake nieuws, zie verder). Wetenschappelijk onderzoek heeft echter het volgende aangetoond: Robert is vroeger als kind in een ketel met toverdrank gevallen, heeft hem toen leeg gedronken en is daarvan een beetje bovenmatig uit de kluiten gewassen. Zelfs zijn DNA is loeigroot en met een goede loupe gewoon zichtbaar. Zie foto.

Het paarse stukje telt niet mee, dat is een restje DNA van een gnoe die hij voor zijn ontbijt had verorberd. Je ziet dat Roberts DNA structuur niet enorm gecompliceerd is. Wat wel gecompliceerd was is dat Robert de Maastricht tunnel binnenging en dat daardoor de boel verstopte. Tja, eigenlijk als een soort blaasvoetbalpijpje met een prop papier erin, maar dan alleen véél groter. Hij zat dus echt klem en slaagde erin om een hele verkeersader lam te leggen. Tja, met dit soort bijzondere omstandigheden is bij de aanleg geen rekening gehouden. Waarom echter de 2e tunnelbuis ook verstopt zat blijft vooralsnog een raadsel. Zou mogelijk te maken hebben met drukgradienten en dreigende grondverplaatsing, waardoor overdruk op de buisconstructie plaatsvond. Een soort tsunami effect eigenlijk, maar dan zonder water. Normale tunnelontstoppingsmiddelen werkten niet. Uiteindelijk de oplossing: Een team van artsen kwam ter plekke, haalde de gnoe uit Roberts lepmaag (hij was nog niet herkauwd), belde het natuurpark Gangelt om hun gnoe op te halen en gaven Robert een klopje op zijn rug voor het obligate boertje. Robert was dus wat leger en kon zo de tunnel net weer wel door. Niks auto in brand, dit is de waarheid.

Al met al dus met wat vertraging compleet in Reuver en daar speelden we ons veilig tegen een technisch goede, jonge ploeg door set 3 en 4 van ze af te snoepen.

VLUDOC-DAMES 1 DEGRADATIE EEN FEIT

Na vele jaren vertoeft te hebben in de promotieklasse viel afgelopen donderdag tegen Jokers 1 het doek voor Vludoc-dames 1 uit Nuth. Geteisterd door de vele blessures en sets die toch vaak onnodig werden verloren gaan de Vludoc-dames vol goede moed komend seizoen aan de slag in de eerste klasse. Tegen zowel Jokers 1 op donderdag als zaterdag tegen Nuvoc uit Veldhoven kon geen enkele set worden gewonnen. Vludoc dames 2 speelde afgelopen donderdag in Maastricht tegen het talententeam van Jokers 2 en won, zonder de nog steeds geblesseerde spelverdeelsters, verrassend met 3-1. Vludoc-dames 3 speelde op zaterdag in Maastricht Jokers 3 volledig van de vloer en won overtuigend met 4-0. De Vludoc-meisjes B wonnen in de inhaalwedstrijd tegen Stramproy afgelopen donderdag slechts een set en deden dit zaterdag in Maastricht eveneens tegen het hooggeplaatste Jokers B. De Vludoc-heren togen zaterdag naar Reuver en namen twee sets mee uit de wedstrijd tegen Revoc/VCB. Zij handhaven zich ruim in de eerste klasse.

blob

VLUDOC'98 H1 - ADC H2 (4-0)

Na het gebagger van vorige week in elk geval een felle start tegen het laag staande ADC. Voordat alle spelers goed en wel in de computer zaten was de 1e set al gedaan met 25-12. Dat in de computer zetten is natuurlijk niet echt, zelfs de grootste computer uit de 70'er jaren zou niet al onze spelers kunnen bevatten. Het uitholling over dwars gehalte als de spelers op de rug worden neergelegd is in ons team iets meer dan gemiddeld. Opa telt hierin niet mee om 2 redenen, hij is niet dik en hoeft soieso niet op zijn rug te gaan liggen wegens bijzondere ontheffing. Hij kan dan namelijk niet meer zelfstandig opstaan.

Maar allez, set 1 dus heel snel met geen enkele rally langer dan 3 seconden. Omdat de tellers dreigden op tilt te slaan bij zo veel activiteiten in zo weinig tijd was set 2 wat rustiger, maar ook soeverein binnen met 25-16. Een tussensprintje in set 3 die tot de helft gelijk opging was genoeg voor 25-19. In de bonussset speelde ADC wat beter en legde de schroom van zich af. Tot 19-19 spannend maar toch 25-22 voor ons en zo de 4-0. Hiermee is klassebehoud wel gerealiseerd, 15 pntn voor op plaats 10 met nog 4 wedstrijden voor hen en 3 voor ons kan toch niet meer mis. Wij worden kampioen, alleen niet dit seizoen, maar dat wisten we al wat langer.

Zoekplaatje: wie zijn dit?

hobbels.jpg

VLUDOC-HEREN PAKKEN WEER VIJF PUNTEN

Afgelopen zaterdag konden de mannen van Vludoc eindelijk weer eens vijf punten op hun conto bijschrijven. Het piepjonge ADC 2 uit Urmond was geen partij voor de ervaren discipelen van Joes van Nijnanten. In de eerste en tweede set zorgden de mokerslagen van de Vludoc-aanvallers en de prima services van de thuisploeg voor een pitstart in de wedstrijd en na minder dan anderhalf uur stond er een eindstand van 100 tegen 70 punten op het scoreformulier.

Vludoc-dames 1, dat alweer twee blessures meer had, kon tegen hoogvlieger Somas-Avctiva geen enkel setje winnen. Vludoc-dames 2, ook al verzwakt door een tweetal blessures, begon tegen ADC 4 bedroevend slecht, want de aanvallers moesten even wennen aan de gelegenheidsspelverdeelster. In de volgende drie sets vochten de meiden van Martijn van der Vloet zich naar een dik verdiende 3-1 overwinning. Vludoc-dames 3 zorgde voor een waar spektakel tegen Limac 4. Om en om werd een set verloren en gewonnen zodat na dik twee uur werkvolleybal een 2-3 uitslag op het telbord stond voor de gasten uit Linne. Vludoc-meisjes-B kon tegen Jokers-B uit Maastricht, de nummer twee in de poule, alleen de tweede set winnen.

Heren 1.jpg

VLUDOC'98 H1 - LEDUB H2 ( 3-1)

De heenwedstrijd was zowat de slechtste van allemaal met 3 sets kansloos verloren (de 2e met 25-9) en de 4e set min of meer cadeau gekregen. Er was dus wat recht te zetten.

Met nog een nieuwtje, opa wordt wat hij is of is wat hij wordt. Dochterlief Nicole wordt een big mama, ze krijgt een puppy. Omdat dit laatste niet alleen beeldspraak is maar óók echt waar is en opa wat verward is kan bijgaande foto de situatie wellicht niet helemaal waarheidsgetrouw weergeven.

Dames 2 maakte er een thriller met superbarrage van en leenden wat tijd van ons. Het is ze vergeven, met zoveel (extra) man in het veld heb je gewoon wat langer nodig. De toekomst van Vludoc is veilig gesteld, over een jaartje of 15, 16 heeft dames 2 zowat een heel nieuw team geproduceerd. Heren 1 misschien ook, maar dat is bij hen minder zichtbaar, alhoewel enkele spelers doorlopend zwanger lijken te zijn. En gezien de afwezigheid van Bram konden we de precieze stand niet opmaken, hij zal wat Nachwuchs betreft toch zeker zijn bijdrage wel leveren, denken we.

Prima, want dan is de Vludoc reunie voor over 50 jaar verzekerd, daar hebben we toch allemaal voor getekend voor accoord dat we ingelicht worden? Tot 50 jaar na beeindigen lidmaatschap. Maar jong, dan moet ik vandaag opzeggen en dan zitten ze me tot mijn 107e nog achterna met reunies en zo. Moet ik als ik voor mijn 107e overlijd tegen die tijd er echt aan denken mijn adreswijzging door te geven. Heeft het hiernamaals een postcode? Maar eens gaan googelen.

Dan toch de wedstrijd begonnen en dat was een spiegelbeeld van de heenwedstrijd we walsten over budel heen, zeker de 1e set, set 2 en 3 ook wel duidelijk winst en set 4 gaven we wat onnodig af. Maar toch 4 punten en daarmee het budelgepruts wel recht gezet.

big mama.jpg