Vludoc H1 ziet overwinning in het zicht van de haven stranden (Vludoc H1 - Gepidae 1) 2-3

Kruikenzeikers uit Tilburg nemen 3 punten mee naar Brabant en schitteren door afwezigheid aan de bar.

Zaterdag 1 oktober stonden de mannen Vludoc 1 tegenover de jeugdigen knapen van studentenvereniging Gepidae 1. Kenmerkend voor Vludoc was een slechte start en dito einde. Het resultaat (2-3 verlies) mocht uiteindelijk - gezien het schamele resultaat van de week ervoor tegen de heren van Oikos uit Herten – worden beschouwd als een eerste opstapje naar meer succes.

Het is 17.15 uur en de heren van Gepidae staan zich al op te warmen in de zaal. Onbewogen door de heren van Vludoc gadegeslagen, met de gedachten dat die gasten al moe zijn voordat ze aan de tweestrijd beginnen. Maar goed, eerlijk is eerlijk het fanatisme droop er bij de tegenstander van af, terwijl de heren van Vludoc er een lethargisch houding op nahielden en leken vol te zitten met al dan niet behaalde successen uit het verleden.

Dat de eerste set ging verloren ging met 15-25 was dan ook geen verrassing. Niet zozeer gelegen aan de kwaliteiten van de tegenstander, maar door het trage besef van Vludoc dat ze aan de bak moesten om de promovendus uit de eerste klasse te kunnen verslaan. Daarna was het toch een ander verhaal. De heren van Vludoc waren eindelijk ‘warm’ gedraaid en wisten de 2e en 3e set winnend naar zich toe te trekken (resp. 25-23 en 25-19). Zeker niet met het beste spel, maar gezien de allesbelabberde voorbereiding toch een prestatie die niet onderbelicht mag blijven.

De 4e set was er alleen nog om het karwei af te maken. Na een enigszins gelijk oplopende set wist Vludoc richting het einde van de set een gaatje te slaan. Zo stond het 22-19 en was het een kwestie van het hoofd koel houden. Echter, Vludoc wist niet effectief door te drukken. Toch werd het nog 24-23 en waren de heren van Vludoc één karig puntje verwijderd van overwinning. Het mocht niet baten, want bij 24-25 wisten de heren van Gepidae het wel af te ronden (met een lullig netballetje). Te neer geslagen kwam Vludoc deze klap niet meer te boven en werden zij simpel afgetroefd in de 5 set met een setstand van 6-15.

Was het een gebrek aan ervaring? Was het een gebrek aan uniciteit? Was het de gedachte aan de kantine waar de geelgoude rakkers op de teek stonden te wachten om aansluiting te vinden aan de droge lippen van de heren? Meer waarschijnlijk is de gebrekkige voorbereiding van het seizoen (zo loopt de pass regelmatig nog niet naar behoren). Ook de instelling (te weinig focus) mag beter en heerst er enig gebrek aan fanatisme. Laat dat de les zijn voor Vludoc, waarbij passie en plezier voor het resterende seizoen voorop staan.

Daar waar de heren van Gepidae (na een frisse douche) in geen velden en wegen waren te bekennen in de gezellige kantine van sportcentrum GITEK (of anders zeer kortstondig), waren het de heren van Vludoc die gezellig aan de bar zaten. Nog even werd er nagebabbeld over de onfortuinlijk verloren wedstrijd onder genot van een drankje om vervolgens te vertrekken naar good-old Coen(takinte). Hij vierde zijn verjaardag van afgelopen week (en daarmee toegetreden tot de ‘Club van 41’) met een goed georganiseerde barbecue in het pittoreske dorpje Genhout. Daarbij kon overigens niet worden uitgesloten, dat hij daarbij hulp heeft gehad van zijn alleraardigste vrouw en lieve kinderen. Niettemin hebben de genodigden en in het bijzonder de heren van Vludoc er van genoten. Ondanks de aanwezigheid van enige vegetarische aanhang is de vleesconsumptie aanzienlijk geweest. Kortom, de heren zijn weer op kracht gekomen en kijken reikhalzend uit naar de komende wedstrijd tegen de heren van VC Polaris! Nu nog een volledig team op de been zien te krijgen.

Van onze verslagever Ralf