Parkcitybeachtoernooi

14 en 15 september organiseren VVS, Tornado en VCL het volleybalspektakel van dit jaar:

Van: zaterdag 14 september 2019 10:00
Tot: zondag 15 september 2019 20:00
Locatie: indoor beach&sport centre Ben Mesters Terweijerweg 29 6413PD Heerlen
Categorie: Sport / recreatie

Vind je het leuk om met je mede clubgenoten een balletje in het zand te slaan? Of speel je liever op een prestatiever niveau, voor elk wat wils op het Parkcitybeach Toernooi. Op zaterdagochtend is er plek voor de jeugd (CMV4, CMV 5 en Jongens en Meisjes C). Op zaterdagmiddag is het de beurt aan de recreatieve spelers en op zondag zijn de prestatieve spelers aan de beurt. Voor meer info bezoek onze website: www.parkcitybeachtoernooi.nl

parkcitybeach.jpg

Lange Mannen strijden in Rotterdam Ahoy voor Olympisch ticket

In de zomervakantie geen zaalvolleybal? Zeker niet! Op 9, 10 en 11 augustus spelen de Lange Mannen het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje neemt het op tegen Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten. Lukt het de mannen om zich voor het eerst in zestien jaar weer te kwalificeren voor de Olympische Spelen? Het kwalificatietoernooi is een unieke kans voor de mannen van Oranje. Winst van dit toernooi betekent rechtstreekse plaatsing voor Tokio. De laatste 15 jaar waren de mannen niet dichterbij een olympisch ticket.

De laatste keer dat het Nederlands team in actie kwam op het meest prestigieuze sporttoernooi van de wereld was in 2004. Hier werd een negende plaats behaald. De jaren daarna wist Nederland zich helaas niet te kwalificeren, maar hier kan dit jaar dus verandering in komen! Na de mooie achtste plaats op het WK van vorig jaar mag het team van de nieuwe bondscoach Robert Piazza proberen een ticket naar Tokio binnen te halen.

Wie zijn de tegenstanders? De Lange Mannen (nu 15e op de wereldranglijst) nemen het tijdens het OKT op tegen drie verschillende landen. Wat kunnen we verwachten?

De eerste tegenstander is Zuid-Korea, dit team staat 24e op de wereldranking. Zuid-Korea deed in 2000 voor de laatste keer mee aan de Olympische Spelen, hier behaalden ze een negende plaats. Ook aan de wereldkampioenschappen van 2018 deed het team niet mee.

In de tweede wedstrijd zal Nederland het tegen België, de nummer 12 van de wereld, opnemen. Het Belgische team, ook wel de ‘Red Dragons’ genoemd, stond voor het laatst in 1968 op de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Brecht van Kerckhove deed de afgelopen jaren echter wel mee aan het WK en behaalde in 2018 de tiende plek.

De laatste wedstrijd belooft de spannendste en misschien ook wel belangrijkste te worden: Nederland gaat dan de strijd aan met de Verenigde Staten. Dit team staat momenteel tweede op de wereldranking. Het Amerikaanse team nam zowel tijdens de Olympische Spelen van 2016 als tijdens het WK van 2018 de bronzen plak mee naar huis.

Hoe ziet het wedstrijdschema eruit? De beste vierentwintig landen van de wereld mogen in augustus deelnemen aan een OKT, deze landen zijn verdeeld over verschillende poules. Aan het OKT in Nederland doen vier teams mee. Alle teams spelen één keer tegen elkaar, waarna de nummer 1 zich plaatst voor de Olympische Spelen. De overige landen krijgen in 2020 nog een kans, dan vinden continentale kwalificatietoernooien plaats.

Het wedstrijdschema in Ahoy ziet er als volgt uit:

Vrijdag 9 augustus
16.00 uur Nederland vs. Zuid-Korea

19.00 uur België vs. Verenigde Staten

Zaterdag 10 augustus
16.00 uur Nederland vs. België

19.00 uur Verenigde Staten vs. Zuid-Korea

Zondag 11 augustus
16.00 uur Nederland vs. Verenigde Staten

19.00 uur Zuid-Korea vs. België

Wanneer Nederland eerste wordt in deze poule, is kwalificatie voor de Olympische Spelen dus zeker.

Waar kan ik meer informatie vinden? Kom jij de Lange Mannen aanmoedigen? Op de website: www.volleybal.nl/okt2019 kan je alles lezen over het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rotterdam Ahoy! Hier is ook een link naar de ticketshop te vinden.

OKT.jpg

Introductietraining SVPL op 15 juni as.

“Kom eens kijken en proberen!”

Sittard, mei 2019

Aan: volleybal jeugdspelers en ouders

Beste spelers en ouders, Misschien heb je al van ons gehoord. Wij zijn Stichting Volleybal Promotie Limburg, een samenwerkingsverband van 8 volleybalverenigingen in Zuid-Limburg. Sinds het wegvallen van het RTC Sittard bieden wij aanvullende trainingen aan voor gemotiveerde jeugdspelers. Inmiddels kijken wij terug op ons eerste seizoen. Een seizoen dat door de deelnemers en trainers samen tot een succes is gemaakt. Met leerzame, uitdagende, maar zeker ook gezellige trainingen. Ben jij een enthousiaste jonge volleyballer die in zichzelf wil investeren? Wil jij graag extra trainen naast de trainingen die je bij je club volgt? Dan zijn onze trainingen er voor jou! Voor alle geïnteresseerden is er op zaterdag 15 juni van 9.00 tot 11.30 uur een gratis SVPL training. De training is in de Trevihal, Havikstraat 2 in Sittard.

VPL logo.png

Twijfel je of de SVPL trainingen iets voor je zijn? Kom dan kijken en meetrainen. Kom vrijblijvend proberen of dit is wat jij zoekt. En neem je volleybalvrienden mee! Jullie kunnen dan kennismaken met de trainers en samen trainen met spelers die afgelopen seizoen al hebben getraind bij SVPL.

Wil je graag komen maar kun niet op 15 juni? Dat is geen probleem. Na de zomervakantie organiseren we nog een introductietraining. Deze is op zondag 1 september, zelfde tijd, zelfde plaats. Hiervoor ontvangen jullie later nog een extra uitnodiging. Voor nu wenst SVPL jullie alvast een mooie zomer. Maak er een sportieve, actieve en gezellige periode van. En hopelijk zien we jullie op een van onze introductietrainingen!

Met sportieve groet,

Ron Janssen Voorzitter Stichting Volleybal Promotie Limburg

De missie van Volleybal Promotie Limburg (SVPL)

Tijdens een Volleybalcafé van regio Zuid in 2017 werd duidelijk dat het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Sittard waarschijnlijk zou gaan sluiten. Acht volleybalclubs in Zuid-Limburg vonden dat dat niet mocht betekenen dat er in de regio dan geen onafhankelijke talenttrainingen meer zouden bestaan. Toen een jaar later het RTC daadwerkelijk werd opgedoekt, kwamen Vludoc’98, VC Sittardia, S.E.C., ADC, VC Voerendaal, Jokers VC, VC Landgraaf en VC Heerlen dan ook direct in actie. “We zochten naar mogelijkheden om extra trainingen voor onze jeugd te organiseren”, vertelt Herman Peters, voorzitter van Vludoc. De Nevobo zorgde voor een procesbegeleider en scholengemeenschap Trevianum wilde graag kijken naar de mogelijkheden om het initiatief te faciliteren. Het bleek de start van een brede samenwerking in Zuid-Limburg...

Lees verder via de link: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2019/05/24/de-missie-van-volleybal-promotie-limburg

clinic nevobo.jpg

Impressie clinic Matt van Wezel

Donderdag 9 mei verzorgde Matt van Wezel een interessante en vooral leerzame trainersclinic. Lijdende voorwerpen waren onze jeugdmeisjes.

Matt van Wezel was tussen 2010 en 2015 hoofdcoach bij het Talent Team Papendal. Ook was hij trainer/coach bij de vrouwen van Sliedrecht Sport, waarmee hij in 2016-2017 en 2017-2018 landskampioen werd. Afgelopen jaar was hij bondscoach van het nationale herenteam van Nepal en vanaf komende zomer wordt hij de nieuwe bondscoach van het nationale dames volleybalteam van Noorwegen.

De clinic vond in onze eigen Gitek Sporthal plaats in het kader van ons 50-jarig jubileum!

clinic 3.JPG
clinic 4.JPG

Trainersclinic Matt van Wezel

Algemene informatie:

De clinic is gratis toegankelijk voor alle (jeugd) trainers.

Datum en tijdstip:

Donderdag 9 mei 2019

Aanvang: 19.00 uur - Einde: 22.00 uur

Locatie: Gitek Sport Sportcentrum, Leeuwerikstraat 2, 6361 VM NUTH

Aanmelden:

Via email naar: hermanpeters@hetnet.nl o.v.v. Clinic Matt van Wezel

én

via deze Nevobo website: www.formdesk.com/Nevobo/nevobozuid_workshops_trainerslimburg

Licentiepunten:

3 licentiepunten voor trainers in het bezit van een VT2 of VT3 diploma. Punten worden toegekend door AbilityQuest

GEWELDIG VOLLEYBALSPEKTAKEL IN DE GITEK-HAL BIJ VLUDOC

Afgelopen zaterdag 23 februari bezochten de acht beste meisjes-A teams uit Zuid-Nederland de Gitek-hal in Nuth om te strijden voor twee finaleplaatsen van het N(ederlands) O(pen) J(eugd) Kampioenschap.

VV Utrecht, Sliedrecht, Peelpush uit Meyel, Voltena afkomstig uit het Land van Altena, Somas-Activia uit Sint Anthonis, Limes uit Utrecht, Volley Tilburg, Vocasa Nijmegen,Trivos afkomstig uit Wijchen en HLB van Daal/DS uit Den Dungen waren al vroeg op pad om tijdig in Nuth te zijn, want om kwart voor tien begonnen de eerste poulewedstrijden.

Het werd een schitterend volleybalfestijn want de dames lieten de vele supporters zien dat het jeugdvolleybal in Nederland op een behoorlijk hoog niveau staat en dat een prima trainerscorps hier voor zorgt. Nadat ieder team de vier poulewedstrijden had afgewerkt speelden de beste twee teams van elke groep de kruisfinales die uiteindelijk tegen 19.00 uur ’s avonds het Meyelse Peelpush en Voltena als winnaar kregen. Zij mogen op 30 maart in de finale met zes andere toppers uit Nederland laten zien wie het beste meisjes-A-team van Nederland is.

Waarschijnlijk hebben de toeschouwers in de Gitek-hal in Nuth toekomstige internationals aan het werk gezien tijdens de vele spannende en machtig mooie wedstrijden.

(Met een speciaal dankjewel voor Frans Buets, Ton van Knippenberg, Marco Collaris, Wiel Ubaghs, Sjef Peters, Tom en Thyra Tubee, Jos van Bilsen en Martijn van der Vloet die vrijdag, zaterdag de hele dag of vele uren de handen uit de mouwen staken om alles prima te laten verlopen!)

njok.jpg

VOLLEYBALVERENIGING VLUDOC ’98 50 JAAR JONG

In 1969 was Vlam ’69 uit Nuth het startpunt van de vereniging, die in 1986 fuseerde met het roemruchte Luckraeck ’70 uit Hulsberg. De volgende fusiepartner was Dovoc ’86 uit Oirsbeek zodat in 1998 de huidige vereniging Vludoc ’98 het eindresultaat was.

De vereniging bestaat heden ten dage uit vier seniorenteams, drie jeugdteams en een grote recreantengroep in Oirsbeek en telt momenteel zo’n honderd leden, incl. vele vrijwilligers.

Om het 50-jarig jubileum gepast te vieren organiseert Vludoc allereerst op zaterdag 23 februari 2019 in de Gitek-hal te Nuth (Beekdaelen) een van de halve finales van het Nederlands open clubkampioenschap voor meisjes-A-teams.

Eveneens zal aan het einde van het lopend seizoen een drie uur durende workshop/clinic voor alle trainers uit Limburg verzorgd worden in diezelfde hal. Aanmeldgegevens worden binnenkort bekend gemaakt.

Als sluitstuk zal op het einde van het jaar reünietoernooi plaatsvinden voor alle leden en oud-leden van de vereniging.

Schrijf je in voor het jaarlijkse "FAMILIEKERSTTOERNOOI" op 27-12-'18!

Nuth, november 2018

Vludoc-vrienden,

Onze club heeft de gewoonte jaarlijks een

FAMILIEKERSTTOERNOOI

te organiseren in de periode tussen pakjes en vuurwerk. Dat is ook dit jaar weer gelukt. In sporthal MFC De Oirsprong te Oirsbeek

DAG: Donderdag 27 december 2018 TIJD: CMV: VANAF 17.30 UUR TOT 19.00 UUR Senioren: VANAF 19.00 UUR TOT ONGEVEER 22.30 UUR

  1. CMV-teams bestaan uit 4 of meer personen; senioren teams bestaan uit 6 of meer personen: ouders, broers/zussen, andere familieleden, vrienden/vriendinnen etc. zijn van harte uitgenodigd om mee te spelen.
  2. Voor seniorenteams geldt dat altijd minimaal twee dames spelen en maximaal 2 competitiespelers gelijktijdig in het veld staan; dit is bedoeld om het spelplezier bij iedereen te bevorderen.
  3. Ieder team levert een scheidsrechter.
  4. Ieder team dat zich inschrijft weet dat het op die avond een bijdrage dient te betalen om de onkosten te dekken. Voor CMV €15,- per team, voor seniorenteams € 25,- per team.
  5. Geef bij inschrijving aan of je team gezien mag worden als een CMV-team of (voor seniorenteams) als een sterk team, een gevorderd team of een team dat veel plezier heeft aan volleyen, maar het minder goed kan.
  6. Het aantal teams dat kan deelnemen is beperkt, dus wie het eerst komt die ……

Schrijf je in met je familie of vrienden en lever onderstaande informatie voor 20 december in bij: Johan Habets, Guy Corten, Pauline Schrooten, Ieke Winkens, Jan Janssen

Aanmelden kan via e-mail: iekew@hotmail.com

Veel plezier en tot donderdag 27 december 2018

De evenementencommissie



Teamnaam: ………………………………………………………….

De leider van het team is:

Wil spelen in de klasse:

Seniorenteams:

0 sterk
0 gevorderden
0 beginners

Jeugdteams:

0 CMV