SVPL seizoen 2019-2020

“We gaan weer beginnen!”

 Sittard, augustus 2019

 Aan: volleybal jeugdspelers en ouders 

 Beste spelers en ouders,

Binnenkort starten de trainingen van Stichting Volleybal Promotie Limburg weer. Wij zoeken enthousiaste jonge volleyballer die in zichzelf willen investeren. Fanatieke spelers die lekker willen trainen naast de trainingen die ze bij hun club volgen. Voel jij je hierdoor aangesproken? En speel je minimaal op CMV-niveau 5? Dan zijn onze trainingen er voor jou!

Voor alle geïnteresseerden is er op zondag 1 september vanaf 9.00 uur een gratis SVPL-training. De training is in de Trevihal, Havikstraat 2 in Sittard.

De training is toegankelijk voor alle gemotiveerde jeugdspelers vanaf spelniveau CMV 5. Tijdens de training zal gewerkt worden met 2 groepen, ingedeeld naar leeftijd en niveau. De CMV-groep traint 1,5 uur, tot 10.30 uur. De jeugdgroep traint 2 uur, tot 11.00 uur.

Twijfel je of de SVPL-trainingen iets voor jou zijn? Kom dan kijken en meetrainen. Kom vrijblijvend proberen of dit is wat jij zoekt. En neem vooral al je volleybalvrienden mee!

Wil je graag komen maar kun niet op 1 september? Dat is geen enkel probleem. Tijdens onze reguliere trainingen is het altijd mogelijk om in te stromen. Ook dan kun je nog komen meetrainen om te ervaren hoe de trainingen zijn.

Binnenkort volgt communicatie over de data van de trainingen dit seizoen. Daarbij zal ook het door SVPL gehanteerde instroombeleid worden toegelicht.

We zien elkaar op zondag 1 september!

Met sportieve groet,

 

Ron Janssen

Voorzitter Stichting Volleybal Promotie Limburg

Nieuw seizoen, nieuwe spelregels...

Reglementen en spelregels voor nieuwe seizoen aangepast op basis van input verenigingen.

Volleybal is altijd in beweging. Dat geldt eveneens voor onze spelregels en reglementen. Ook afgelopen seizoen keek de Nevobo, met de clubs, via consultatieronden en een enquête kritisch naar de geldende regels. Samen kwamen ze tot een aantal wijzigingen die onze sport vanaf het komende seizoen nóg leuker en eerlijker moeten gaan maken.

Klik hier voor de lijst met de belangrijkste wijzigingen! Met sommige aanpassingen krijg je al voor aanvang van het nieuwe seizoen te maken; zorg dus dat degenen die ermee te maken hebben, tijdig op de hoogte zijn! Alle actuele, volledige en officiële teksten van onze reglementen en alle spelregels vind je uiteraard op deze site. Bij afwijkingen tussen onderstaande tekst en deze officiële publicaties, prevaleren die laatste altijd.

Hieronder lees je op welke gebieden vanaf seizoen 2019-2020 reglementen en spelregels zijn aangepast. Een toelichting daarop vind je in het eerder genoemde wijzigingendocument.

Reglementen

  • Aanpassing op de invallersbepalingen

  • Horizontaal meespelen

  • Aanpassing aanvangstijden (jeugd)wedstrijden
  • Sancties bij afmelden en/of niet (volledig) opkomen
  • Vernieuwd reglement CMV
  • Vanaf 3e divisie en lager mogen dames bij heren meedoen

Spelregels

  • Internal pass (set-up)
  • Spelerswisselingen
  • Opstellingen bij serverende partij
  • Topdivisie speelt met spelregels Eredivisie, o.a. E-score, 14 spelers

Parkcitybeachtoernooi

14 en 15 september organiseren VVS, Tornado en VCL het volleybalspektakel van dit jaar:

Van: zaterdag 14 september 2019 10:00
Tot: zondag 15 september 2019 20:00
Locatie: indoor beach&sport centre Ben Mesters Terweijerweg 29 6413PD Heerlen
Categorie: Sport / recreatie

Vind je het leuk om met je mede clubgenoten een balletje in het zand te slaan? Of speel je liever op een prestatiever niveau, voor elk wat wils op het Parkcitybeach Toernooi. Op zaterdagochtend is er plek voor de jeugd (CMV4, CMV 5 en Jongens en Meisjes C). Op zaterdagmiddag is het de beurt aan de recreatieve spelers en op zondag zijn de prestatieve spelers aan de beurt. Voor meer info bezoek onze website: www.parkcitybeachtoernooi.nl

parkcitybeach.jpg

Lange Mannen strijden in Rotterdam Ahoy voor Olympisch ticket

In de zomervakantie geen zaalvolleybal? Zeker niet! Op 9, 10 en 11 augustus spelen de Lange Mannen het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje neemt het op tegen Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten. Lukt het de mannen om zich voor het eerst in zestien jaar weer te kwalificeren voor de Olympische Spelen? Het kwalificatietoernooi is een unieke kans voor de mannen van Oranje. Winst van dit toernooi betekent rechtstreekse plaatsing voor Tokio. De laatste 15 jaar waren de mannen niet dichterbij een olympisch ticket.

De laatste keer dat het Nederlands team in actie kwam op het meest prestigieuze sporttoernooi van de wereld was in 2004. Hier werd een negende plaats behaald. De jaren daarna wist Nederland zich helaas niet te kwalificeren, maar hier kan dit jaar dus verandering in komen! Na de mooie achtste plaats op het WK van vorig jaar mag het team van de nieuwe bondscoach Robert Piazza proberen een ticket naar Tokio binnen te halen.

Wie zijn de tegenstanders? De Lange Mannen (nu 15e op de wereldranglijst) nemen het tijdens het OKT op tegen drie verschillende landen. Wat kunnen we verwachten?

De eerste tegenstander is Zuid-Korea, dit team staat 24e op de wereldranking. Zuid-Korea deed in 2000 voor de laatste keer mee aan de Olympische Spelen, hier behaalden ze een negende plaats. Ook aan de wereldkampioenschappen van 2018 deed het team niet mee.

In de tweede wedstrijd zal Nederland het tegen België, de nummer 12 van de wereld, opnemen. Het Belgische team, ook wel de ‘Red Dragons’ genoemd, stond voor het laatst in 1968 op de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Brecht van Kerckhove deed de afgelopen jaren echter wel mee aan het WK en behaalde in 2018 de tiende plek.

De laatste wedstrijd belooft de spannendste en misschien ook wel belangrijkste te worden: Nederland gaat dan de strijd aan met de Verenigde Staten. Dit team staat momenteel tweede op de wereldranking. Het Amerikaanse team nam zowel tijdens de Olympische Spelen van 2016 als tijdens het WK van 2018 de bronzen plak mee naar huis.

Hoe ziet het wedstrijdschema eruit? De beste vierentwintig landen van de wereld mogen in augustus deelnemen aan een OKT, deze landen zijn verdeeld over verschillende poules. Aan het OKT in Nederland doen vier teams mee. Alle teams spelen één keer tegen elkaar, waarna de nummer 1 zich plaatst voor de Olympische Spelen. De overige landen krijgen in 2020 nog een kans, dan vinden continentale kwalificatietoernooien plaats.

Het wedstrijdschema in Ahoy ziet er als volgt uit:

Vrijdag 9 augustus
16.00 uur Nederland vs. Zuid-Korea

19.00 uur België vs. Verenigde Staten

Zaterdag 10 augustus
16.00 uur Nederland vs. België

19.00 uur Verenigde Staten vs. Zuid-Korea

Zondag 11 augustus
16.00 uur Nederland vs. Verenigde Staten

19.00 uur Zuid-Korea vs. België

Wanneer Nederland eerste wordt in deze poule, is kwalificatie voor de Olympische Spelen dus zeker.

Waar kan ik meer informatie vinden? Kom jij de Lange Mannen aanmoedigen? Op de website: www.volleybal.nl/okt2019 kan je alles lezen over het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rotterdam Ahoy! Hier is ook een link naar de ticketshop te vinden.

OKT.jpg

Introductietraining SVPL op 15 juni as.

“Kom eens kijken en proberen!”

Sittard, mei 2019

Aan: volleybal jeugdspelers en ouders

Beste spelers en ouders, Misschien heb je al van ons gehoord. Wij zijn Stichting Volleybal Promotie Limburg, een samenwerkingsverband van 8 volleybalverenigingen in Zuid-Limburg. Sinds het wegvallen van het RTC Sittard bieden wij aanvullende trainingen aan voor gemotiveerde jeugdspelers. Inmiddels kijken wij terug op ons eerste seizoen. Een seizoen dat door de deelnemers en trainers samen tot een succes is gemaakt. Met leerzame, uitdagende, maar zeker ook gezellige trainingen. Ben jij een enthousiaste jonge volleyballer die in zichzelf wil investeren? Wil jij graag extra trainen naast de trainingen die je bij je club volgt? Dan zijn onze trainingen er voor jou! Voor alle geïnteresseerden is er op zaterdag 15 juni van 9.00 tot 11.30 uur een gratis SVPL training. De training is in de Trevihal, Havikstraat 2 in Sittard.

VPL logo.png

Twijfel je of de SVPL trainingen iets voor je zijn? Kom dan kijken en meetrainen. Kom vrijblijvend proberen of dit is wat jij zoekt. En neem je volleybalvrienden mee! Jullie kunnen dan kennismaken met de trainers en samen trainen met spelers die afgelopen seizoen al hebben getraind bij SVPL.

Wil je graag komen maar kun niet op 15 juni? Dat is geen probleem. Na de zomervakantie organiseren we nog een introductietraining. Deze is op zondag 1 september, zelfde tijd, zelfde plaats. Hiervoor ontvangen jullie later nog een extra uitnodiging. Voor nu wenst SVPL jullie alvast een mooie zomer. Maak er een sportieve, actieve en gezellige periode van. En hopelijk zien we jullie op een van onze introductietrainingen!

Met sportieve groet,

Ron Janssen Voorzitter Stichting Volleybal Promotie Limburg

De missie van Volleybal Promotie Limburg (SVPL)

Tijdens een Volleybalcafé van regio Zuid in 2017 werd duidelijk dat het Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Sittard waarschijnlijk zou gaan sluiten. Acht volleybalclubs in Zuid-Limburg vonden dat dat niet mocht betekenen dat er in de regio dan geen onafhankelijke talenttrainingen meer zouden bestaan. Toen een jaar later het RTC daadwerkelijk werd opgedoekt, kwamen Vludoc’98, VC Sittardia, S.E.C., ADC, VC Voerendaal, Jokers VC, VC Landgraaf en VC Heerlen dan ook direct in actie. “We zochten naar mogelijkheden om extra trainingen voor onze jeugd te organiseren”, vertelt Herman Peters, voorzitter van Vludoc. De Nevobo zorgde voor een procesbegeleider en scholengemeenschap Trevianum wilde graag kijken naar de mogelijkheden om het initiatief te faciliteren. Het bleek de start van een brede samenwerking in Zuid-Limburg...

Lees verder via de link: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2019/05/24/de-missie-van-volleybal-promotie-limburg

clinic nevobo.jpg

Impressie clinic Matt van Wezel

Donderdag 9 mei verzorgde Matt van Wezel een interessante en vooral leerzame trainersclinic. Lijdende voorwerpen waren onze jeugdmeisjes.

Matt van Wezel was tussen 2010 en 2015 hoofdcoach bij het Talent Team Papendal. Ook was hij trainer/coach bij de vrouwen van Sliedrecht Sport, waarmee hij in 2016-2017 en 2017-2018 landskampioen werd. Afgelopen jaar was hij bondscoach van het nationale herenteam van Nepal en vanaf komende zomer wordt hij de nieuwe bondscoach van het nationale dames volleybalteam van Noorwegen.

De clinic vond in onze eigen Gitek Sporthal plaats in het kader van ons 50-jarig jubileum!

clinic 3.JPG
clinic 4.JPG