10 december 2016 De oudjes tegen de studenten (Vludoc-Hajraa)

In bijna volledige bezetting stonden de mannen van Joes te trappelen in de kleedkamer om de winst van de vorige pot tegen Furos te herhalen tegen de jonge jongens van Hajraa. Bijna compleet want onze Pim kon door een blessure niet deelnemen en werd thuis opgehouden door zijn eigen jonge kroost.

Vol enthousiasme wist de trainer/coach er enkele motiveren en opbeurende woorden eruit te persen zodat de mannen nog net iets scherper de kleedkamer uit kwamen.

Dames 2 ronde vandaag hun pot op tijd succesvol af zodat snel het veld kon worden betreden.

Na een routine opwarming brak de eerste set aan met goed volleybal van beide zijden. Zo eindigde de set dan ook nipt in het voordeel van de uitploeg met 25-23. Goed verzorgd spel, gevarieerd en degelijk passend werd ook in de 2e set voortgezet, maar ook deze werd met de finish in zicht nipt verloren wederom met 25-23.

De 3e set begon weer met dezelfde opstelling echter door een blessure van “de diekke roaje” annex Tim moest onze backup spelverdeler aantreden. Na wat onrust door de onverwachtse wissel wist het team de schouders er opnieuw onder te zetten deze set met winst binnen te halen. In de  4e set werd weer goed gevolleybald en wederom spannend en in het voordeel van de thuisploeg binnengehaald. Dus een 5e set moest uitkomst bieden.

Deze 5e set ging ook lang gelijk op tot het 10e punt waarna Hajraa een eindsprint inzette en de set als eerste met 15 punten kon afsluiten. Eindstand 3-2 in het voordeel van Hajraa.

Conclusie: er is een stijgende lijn in het spel van de heren, mogelijk door:

- een (hogere) trainingopkomst van sommige,
- voldoende recuperatietijd voor andere
- een jaar ouder en wijzer voor die ene
- kennis van namen en nummers van spelers bij leidinggevende
- conditie en uithoudingsvermogen van invallende
- afwezigheid van sommige
- En wie weet wat nog allemaal meer…..

Volgende week laatste pot van het jaar tegen PSV ook weer in de thuisarena met daarna de welverdiende en broodnodige rust voor herstel en recuperatie.

Coe