Peelpush H2 - Vludoc '98 H1 (1-3)

Op zaterdag 22 oktober reisde een zwaar uitgedund Heren 1 met maarliefst 6 man, en coach, naar het middenlimburgse Meijel. Veel te vroeg aangekomen bleek het bar personeel pas uren later te arriveren waardoor wij dorstig en met te kort aan cafeïne de kleedkamer opzochten. Volledig voorbereid met kniebraces uit de ouderenwinkel, voldoende afgetankt bij de Oktoberfeesten en met de zeer belangrijke zeemschieve betraden we het veld. Door al het tumult en de uitgebreide speech van de coach hadden we het toch voor elkaar gekregen te laat te beginnen aan de warming up.

Klaar voor de belangrijke match, want Peelpush stond nog zonder behaalde punten onder ons, was de opdracht duidelijk: de eerste set winnen om de toon te zetten. Met wat hoesten en proesten, haperingen en angstzweet wisten we dan ook die eerste set te bemachtigen met 28-26.

De tweede set ook in onze pocket (25-11) draaide we weer naar de andere kant met het gezicht richting het in grote getale aanwezige publiek, waar ons Tientje al een zeer intelligent onderonsje mee had gehad.

De lastige 3e set werd ook (nipt 26-24) door ons binnengesleept waarbij er aan het eind een blessure werd opgelopen door de sterspeler van de dag Nr 10. Gezien de gebrekkige opkomst van de dag kon hij het zich niet permitteren op de bank plaats te nemen dus was deelname een must. Het gemis van zijn kracht en souplesse resulteerde in een verliesvan de laatste set (25-18).

De rondedans na afloop was zowel aan onze zijde als aan de kant van Peelpush, welverdiend. Onze eerste zege een feit en gebroederlijk als we zijn een score op het bord van Peelpush.

Volgende week naar Eindhoven Hajraa HS2 om daar weer de nodige punten te pakken.

Getekend Coentakint