Vludoc ’98 H1 – VCE/PSV H1 (3 -1)

Na overtuigende zege nadert Vludoc directe concurrenten uit Budel en Tilburg tot op de voet. Daarmee weten de heren de eerste seizoenshelft hoopvol af te sluiten en wordt reikhalzend uitgekeken naar de tweede helft van de competitie.

Zaterdag was sportcentrum GITEK weer decor van sportieve aspiraties van Vludoc ‘98. Alvorens de heren van Vludoc mochten aantreden om de goede reeks van de laatste weken voor te zetten, waren het eerst de felicitaties die de meisjes C ten deel vielen en in ontvangst mochten nemen na het behalen van het kampioenschap. Chapeau meiden (en coach zonder baard), proficiat!

Bij het aantreden van de heren bestond er tot het laatste moment onduidelijkheid over de inzet van onze Coen. Daar hij nog niet volledig was gerecupereerd van het influenza virus, zou zijn inbreng zich beperken tot invalbeurten. Aangezien heren 1 kampt met een structureel tekort aan spelers en dus ook aan middenaanvalers ontstond er een evenzo creatieve als onwennige opstelling waar de heren van VCE/PSV uiteindelijk maar beperkt van wisten te profiteren door maar een setje voor zich op te eisen.

De eerste set werd door de heren van Vludoc met een setstanden van 25-19 op overtuigende wijze binnengesleept. Met name door de servicedruk en de steeds beter lopende pass. Een mindere uitvoering hiervan, was precies de reden waarom het in de tweede set misging 18 -25. Het zelfvertrouwen van de heren was weer eens ver te zoeken en dat was volledig onnodig. Het team was geen team meer. De soldaten werden de baas en de oorlog dreigde te worden verloren.

In de derde set moest het anders, hield trainer/coach Joes zijn manschappen voor. Verenigen en zelfvertrouwen uitstralen was de boodschap. Dat was geen sinecure aangezien de heren van Vludoc op dat moment alles weg hadden van makke lammetjes die rijp waren voor de slacht. Tot ongeveer halverwege de set bleven de heren van Vludoc timide in hun optreden, waarbij werd gestreden zonder flair en overtuiging. Met een tijdig aangevraagde time-out kwamen de heren weer op on track. Trainer/coach Joes wist met zijn woorden de heren tijdig te bekeren tot vaste honken met een vaste pass die zich tot het einde van de set niet meer van hun wijs lieten brengen. Resultaat was, dat de heren effectiever waren in de afronding, waarbij de rally’s korter werden gehouden. Een verdiende setwinst mocht dan ook niet uitblijven: 25-22.

In de vierde set leek alles opnieuw even mis te gaan, aangezien de heren van Vludoc nogal op knullige wijze het presteerden om bij de eerste te spelen bal een opstellingsfout te maken. Ook de opstelling was anders bedacht, dan op het spelformulier was terug te vinden. Ondanks de chaos, ging de set ook hier weer lange tijd gelijk op, maar wisten de heren van Vludoc uiteindelijk te profiteren van een eigen tweede opstellingsfout, waarbij met het (ten gunste van Vludoc) terugdraaien van de opstelling een gaatje werd geslagen in de stand. Voldoende groot om ook hier uiteindelijk de setwinst binnen te halen. Al ging dat niet van een leien dakje. De Vludoc-motor leek op het punt van de overwinning te haperen en zag de tegenstander venijnig terugkomen. Echter werden de heren gered door een servicefout van de tegenstander (netbal), waarna zij direct het eerste matchpunt wisten te verzilveren: 25 -21.

Een springende en draaiende vreugdekring van volwassen mannen na de wedstrijd was het toonbeeld van blijdschap. De heren van Vludoc komen op gang en zijn inmiddels voor iedere ploeg een geduchte tegenstander in de Promotieklasse D. De heren van VCE/PSV waren zonder meer sportief, maar zijn voorlopig niet meer de baas in Nuth. De winterstop legt het spelletje nu even stil, maar op 14 januari mogen de heren van Vludoc weer aantreden tegen de studenten van Gepidae.  En daar hebben zij nog iets recht te zetten. Het is voor de heren van Vludoc te hopen, dat zij de winterstop goed doorkomen en vormvast blijven.

Na de wedstrijd was de kantine toneel van vreugde en boeiende, maar enogszins oppervlakkige na-gesprekken. Binnen diverse Vludoc-geledingen zijn afgelopen weekend punten gepakt. Reden voor een afterwok in Hulsberg met en select clubgezelschap. Spijs en drank hebben goed gesmaakt en het was bovenal gezellig!

Van onze verslaggever. Ralph