Vludoc '98 D2 - VC Mestreech D1 (4-0)

Vandaag beginnen we met acht speelsters tegen VC Mestreech. Veerle is op vakantie en Aimee en Malou zijn nog niet fit genoeg om mee te doen.

In de eerste set beginnen we sterk: Er wordt goed geserveerd op de langste speelster van VC Mestreech die de pass niet onder controle krijgt en al snel staat het 6-1. Er wordt slim gespeeld waarbij de gaten worden opgezocht en bij 13-5 vraagt de coach van Mestreech opnieuw een time-out. Raymond herinnert ons nogmaals aan de tikballen in het middenveld waar goed naar geluisterd wordt en de set wordt gemakkelijk binnengesleept: 25-9!

De tweede set starten we met dezelfde opstelling. We beginnen wat moeizamer en kijken al snel tegen een kleine achterstand aan. Maar we zijn niet onder de indruk, we komen snel bij en ineens staan we met 12-4 voor. Appeltje eitje zou je denken maar doordat we zelf de bal te makkelijk overspelen en veel eigen fouten maken gaan de kopjes een beetje hangen en Mestreech komt terug tot 20-22. Raymond gebruikt de time-out om ons weer bij de les te krijgen maar door een goede korte serve  van de tegenstander en twee slechte passes staat Mestreech op set-point. Gelukkig serveert de betreffende speelster uit, hetgeen door Floor met twee aces wordt afgestraft: 24-26 winst dus.

De derde set schuift Kes naar het midden en komt Melissa erin op buiten. Opnieuw beginnen we met een achterstand. Ton voorkomt met zijn bierviltje een opstellingsfout en we lijken het even niet meer te weten: 6-10 in het voordeel van Mestreech. Met een paar goede services  en een aantal mooie aanvallen en tactische ballen komen we vervolgens toch op een ruime voorsprong van 19-13. Daarna wordt het niet meer echt moeilijk en winnen we dit seizoen de eerste derde set, die altijd moeilijk is: 25-14.

In de vierde set komt Thonja er in voor Melissa. De tank lijkt een beetje leeg en weer beginnen we met een achterstand. Vervolgens gaan we wel gelijk op maar we blijven dus steeds een paar punten achter. Onze service is vandaag ons sterke punt. Met deze service  worden vijf punten achter elkaar gescored. Dat levert een fijne voorsprong op van 22-17 en het wordt vervolgens snel afgemaakt: 25-20.