Vludoc '98 - Team Extra

Team Extra is voor alle leeftijden, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. De teams zijn gemengd. We trainen in kleinere groepen dan de reguliere groepen zodat iedereen zoveel aandacht krijgt als nodig. Deze extra aandacht kan nodig zijn, omdat iemand wat meer moeite heeft om het volleybalspel onder de knie te krijgen maar kan ook komen door een beperking (G-Volleybal). De G-sporters, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking zijn volwaardige leden van onze verenigingen met een eigen trainingstijd en eigen trainer. Er is (nog) geen competitie, wel zijn er uitwisselingen met andere verenigingen waarbij vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld.

(Doorstromen van Team Extra naar een regulierteam is in sommige gevallen ook mogelijk)

Volleybal levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van conditie en motorische vaardigheden. De spontaniteit, het enthousiasme en de positieve manier van begeleiden/coachen van het volleybalspel draagt bij aan een nog positiever zelfbeeld en ontplooiing van de spelers.

Bij Vludoc ‘98 wordt 1x per week een Team Extra training aangeboden. De trainingen hebben een specifieke trainingsopbouw, waarvan de ‘warming-up’ en de ‘cooling-down’ belangrijke onderdelen zijn om eventuele blessures en gezondheidsklachten te voorkomen. De basisvormen van bewegen, zoals het lopen en rennen maar ook veel speelse vormen worden geoefend. We maken tijdens de training ook gebruik van diverse andere materialen dan alleen een volleybal. Zoals Ballonnen, strandballen, fitnessballen, balansborden, springtouwen, stuiterballen, tennisballen, handballen, tennisladders en toverkoorden. Naast de technische aspecten besteden we ook aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling en vorming van de speler. Er wordt niet gekeken naar de beperking maar juist naar de mogelijkheden.

Bij Team Extra staat het plezier en enthousiasme voorop! Bij wedstrijden wordt er eerst naar de mogelijkheden van de individuele speler gekeken en vervolgens gehandeld door de scheidsrechter. Fouten worden niet bestraft, maar zoveel mogelijk gecorrigeerd!

Het team dat in het veld staat bij Team Extra bestaat uit 4 spelers. Er mag onbeperkt ingedraaid/gewisseld worden, zodat alle spelers aan de wedstrijd kunnen meedoen. Bij Team Extra zijn de velden kleiner, is het net lager en de bal is minder hard.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met Guy Corten.


Trainingstijden:

Donderdag: 18:30 - 20:00 in Gitek sporthal in Nuth

Klik hier voor het complete trainings- en wedstrijdoverzicht van alle teams.

Trainers:
Guy Corten
guycorten@gmail.com               
Tel: 0614935555

Lijkt volleybal je wel een leuke sport en wil je een keertje mee trainen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier